Finance24/7 real-time inzichten voor accountants

Open Banking biedt veel voordelen voor zowel accountants als hun klanten. Als accountant kunt u profiteren van real-time inzichten in de financiële positie van uw klant, en hen adviseren op basis van de meest recente beschikbare informatie.

24/7 real-time inzichten voor accountants

Stel je voor dat je constante, real-time inzichten hebt in de financiële posities van je cliënten. Met Open Banking is dit nu een realiteit voor accountants. Open Banking, ook wel PSD2, verwijst naar het gebruik van API's om toegang te geven tot financiële gegevens. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om producten en diensten te creëren die voorheen niet mogelijk waren.

Open Banking heeft een aantal voordelen voor zowel accountants als hun cliënten. Voor accountants biedt het de mogelijkheid om klanten te adviseren op basis van de meest actuele informatie. Voor cliënten geeft het hen de gemoedsrust dat hun accountant altijd up-to-date is over hun financiële situatie.

In deze blog kijken we naar hoe Open Banking werkt en de voordelen die het biedt voor zowel accountants als hun cliënten.

Herinnering: Hoe werkt Open Banking?

Open Banking vertrouwt op API's om toegang te geven tot financiële gegevens. Een API is een set van programmeerinstructies die het ene stuk software in staat stelt om te interageren met een ander. In het geval van Open Banking is de software een applicatie die toegang geeft tot financiële gegevens.

Het gebruik van API's is cruciaal geweest voor de ontwikkeling van Open Banking. In het verleden was de toegang tot financiële gegevens sterk beperkt door banken. Ze zouden alleen informatie vrijgeven als er een geldige reden was om dit te doen en zouden in rekening brengen voor toegang tot deze gegevens. Dit maakte het moeilijk voor derden, zoals aanbieders van boekhoudsoftware, om producten te ontwikkelen die gebruik konden maken van deze gegevens.

Met de introductie van API's zijn banken nu in staat om derden op een meer gecontroleerde manier toegang te geven tot financiële gegevens. Dit heeft geleid tot een explosie in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten die gebruik maken van deze gegevens.

Wat zijn de voordelen van Open Banking in de accountancy?

Voor u als accountant: Als accountant biedt open banking een aantal voordelen: · De mogelijkheid om cliënten te adviseren op basis van real-time inzichten in hun financiële situatie · 24/7 toegang tot cliëntgegevens · Verhoogde efficiëntie - De mogelijkheid om taken zoals boekhouden, auditing en compliance rapportage te automatiseren · Verbeterde cliëntretentie - Met Open Banking kun je een unieke dienst aanbieden die je concurrenten niet kunnen evenaren.

Voor uw cliënten: Open Banking heeft ook een aantal voordelen voor cliënten: · Verhoogde transparantie - Cliënten kunnen je precies laten zien wat ze doen met hun financiën. · Verbeterde communicatie - Met open banking kun je je cliënten te allen tijde op de hoogte houden van hun financiële situatie · Toegang tot nieuwe producten en diensten - Dankzij open banking kun je je cliënt nieuwe producten en diensten aanbieden die voorheen niet beschikbaar waren. · Betere prijs-kwaliteitverhouding - Open Banking stelt je in staat om je cliënten meer op maat gemaakte diensten aan te bieden.

Hoe kan ik beginnen met Open Banking?

Als accountant die geïnteresseerd is in het starten met Open Banking, kun je een proefaccount registreren bij Moneye. Moneye stelt u in staat om cliënten te laten hun bankrekeningen toevoegen en een real-time dashboard te creëren met al hun bankrekeningen in één enkel overzicht. Bovenop deze rekeningen kun je notificaties instellen op basis van financiële gebeurtenissen zoals het overschrijden van budgetten. Moneye is 30 dagen lang volledig gratis gebruiken.

Open Banking biedt veel voordelen voor zowel accountants als hun cliënten. Als accountant kun je profiteren van real-time inzichten in de financiële positie van je cliënt en hen adviseren op basis van de meest recente informatie die beschikbaar is.

Over Moneye

Moneye helpt bedrijven om hun financiën efficiënter te beheren door real-time inzichten te combineren in al hun bankrekeningen en slimme automatiseringen. Besteed 50% minder tijd per dag aan het beheren van je financiën met Moneye. Leer alles over Moneye.

Audit-proces verbeteren?Probeer Moneye Data Exchange.