FinanceHoe u uw financiën kunt laten werken voor uw startup

Startups komen vaak in cashflowproblemen omdat ze geen goed inzicht hebben in hun financiën. Het is belangrijk om uw uitgaven en inkomende betalingen bij te houden, zodat u zeker weet dat u op schema ligt om uw doelen te bereiken.

Moneye, make your finances work for your startup

Wist je dat 1 op de 3 startups faalt omdat ze geen geld meer hebben?

Studies tonen zelfs aan dat dit de #2 reden is waarom startups falen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals niet genoeg inkomsten genereren om de kosten te dekken of niet genoeg investeerders aantrekken. In alle gevallen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de huidige kaspositie van uw bedrijf en ervoor te zorgen dat u al het mogelijke doet om een ​​gezonde cashflow te behouden.

In controle blijven

Als startup is het belangrijk om je cashpositie goed in de gaten te houden. Contant geld is de levensader van elk bedrijf en u moet ervoor zorgen dat u voldoende contant geld bij de hand heeft om uw uitgaven te dekken. U moet ook op de hoogte zijn van de cashflowtrends van uw bedrijf, zodat u indien nodig wijzigingen kunt aanbrengen. Hier zijn enkele tips voor het bewaken van uw kaspositie:

  • Volg dagelijks de inkomende en uitgaande cashflow van uw bedrijf.
  • Gebruik een cashflowoverzicht om u te helpen begrijpen waar uw geld vandaan komt en naartoe gaat.
  • Zorg dat u een goed inzicht heeft in het gemiddelde dagelijkse kassaldo van uw bedrijf.

U kunt hiervoor spreadsheets gebruiken, maar er zijn ook tools beschikbaar zoals Moneye waarmee u realtime uw kaspositie voor al uw rekeningen in één overzicht kunt volgen.

Vooruit gaan

Het is belangrijk om te onthouden dat niemand zeker weet wat er zal gebeuren met hun startup. Door echter de tijd te nemen om uw financiën te plannen, geeft u uzelf de meeste kans op succes.

Startups komen vaak in cashflowproblemen omdat ze geen goed inzicht hebben in hun financiën. Het is belangrijk om uw uitgaven en inkomende betalingen bij te houden, zodat u zeker weet dat u op schema ligt om uw doelen te bereiken. Je moet ook investeerders kunnen aantrekken, die een goed doordacht financieel plan willen zien voordat ze geld in je bedrijf investeren.

Over Moneye

Moneye helpt bedrijven hun financiën efficiënter te beheren door realtime inzichten in al hun bankrekeningen en slimme automatiseringen te combineren. Besteed elke dag 50% minder tijd aan het beheren van uw financiën met Moneye. Lees alles over Moneye.

Klaar om aan de slag te gaan met Moneye Insights?We bieden een gratis proefperiode van 30 dagen.