Open BankierenWat is Open Banking?

Open banking is een nieuwe manier om dingen te doen waarbij klanten hun financiële gegevens op een veilige manier kunnen delen met geautoriseerde providers. Dit zorgt voor meer concurrentie en innovatie in de bank- en FinTech-sector, evenals meer gepersonaliseerde diensten voor klanten. Open Banking is mogelijk gemaakt door PSD2, een nieuwe Europese verordening die in januari 2018 van kracht is geworden.

Open bankieren

Hoe werkt open banking en wat zijn de voordelen voor bedrijven?

Er zijn verschillende voordelen voor bedrijven als het gaat om open bankieren. Ten eerste zorgt open banking voor een gelijk speelveld voor kleine en middelgrote bedrijven, die het vaak moeilijker hebben om toegang te krijgen tot betaalbare bankdiensten. Het biedt ook de mogelijkheid voor banken en andere dienstverleners om meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden, zoals aanbevelingen voor financiële producten op basis van uw werkelijke bestedingspatroon.

Ten tweede zal Open Banking het voor bedrijven ook gemakkelijker maken om leningen te krijgen. Momenteel gebruiken banken en kredietverstrekkers veel informatie over de financiële geschiedenis van een bedrijf om te beslissen of ze een lening willen verstrekken of niet. Met open banking kunnen bedrijven hun financiële gegevens op een veilige en snelle manier delen met geautoriseerde providers. Hierdoor kunnen kredietverstrekkers sneller en beter geïnformeerde beslissingen nemen over de omvang en voorwaarden van een lening.

Ten slotte kunt u met open bankieren al uw zakelijke rekeningen samenvoegen in één overzicht. Hierdoor is het niet meer nodig om heen en weer te schakelen tussen bankportalen en applicaties. Bovendien kunt u hierdoor ook realtime beslissingen nemen zodra u betalingen ontvangt. Het beste van alles is dat bedrijven die open banking gebruiken om hun zakelijke rekeningen samen te voegen, aangeven dat ze 50% minder tijd besteden aan het beheren van hun bankrekeningen dan voorheen.

Open Banking, een kans voor zowel bedrijven

Open banking is een nieuwe manier om op een veilige manier financiële gegevens te delen met geautoriseerde providers. Het zal een gelijker speelveld creëren voor kleine en middelgrote bedrijven en hen toegang geven tot betaalbare bankdiensten. Open Banking geeft u de kracht van realtime en directe financiële gebeurtenissen weer in handen. Het enige wat je hoeft te doen is het te gebruiken.

Over Moneye

Moneye helpt bedrijven hun financiën efficiënter te beheren door realtime inzichten in al hun bankrekeningen en slimme automatiseringen te combineren. Besteed elke dag 50% minder tijd aan het beheren van uw financiën met Moneye. Lees alles over Moneye.